La morenada ball tradicional. Máscares, vestits i molta elegància al carrer, entre cotxes i mirades. EL Gran Poder, festivitat que se celebrará d'aquí una setmana, és el dia en que tota la gent del barri nostre surt a ballar i lluir i gasta el que ha estalviat durant l'any en roba i joies.
El ala masculina del equipo en plena filmación nocturna. El entrevistado es un poeta, Gabriel Pantoja. ¿Un hijo no reconocido de nuestra folclórica? Lo dudamos.
Al ritme de música a lo Kusturica, una festa improvitzada al mig del mercadillo... trombons, percussió, flautes... alegría! i perquè no tothom ho celebra?
Entrevistamos a Elvira, la cholita de la derecha, vendedora de polleras y un ser dulce y entrañable. Hablaba, reía, bromeaba y nos enseño tantas cosas. Cholitas (ellas) y gringos(nosotros) intercambiando risas y pareceres.
En las calles del Alto uno encuentra muñecos colgados de los postes, confundidos entre los cables. "justicia comunitaria", un aviso de los vecinos a los ladrones o "rateros" de que se encargaran de ellos si los pillan...
El Alto era un barrio de La Paz, que nació improviasadamente a lo alto de la ciudad, fruto de la emigración del campo. Hoy en día es ciudad, la segunda mas grande de Bolivia con la misma población que La Paz. Diáriamente, hombres y mujeres, sobretodo mujeres, bajan a la Paz y vuelven a subir al Alto cargando obstinadamente en sus espaldas algo mas que alimentos o cosas para vender.
I el diumenge... futbol!. Seguint l'equip Pachacuti, el primer equip indigenista de Bolívia, i de Llatinoamèrica, diuen alguns. Alguns no poden ni entrenar perqué el poblet està massa lluny, o incomunicat... Van guanyar 3-1!
El primer matí a La Paz... ens desperten els militars...!
Casa per casa inscriuen a aquells que volen aprendre a parlar, o llegir i escriure el quechua i aymara. Els cursos seran gratuïts... efectivament ens hi vam inscriure!
Per fi a Bolívia, primera imatge de l'indret. A "la calle del oro" de La Paz es compra i ven tot allò que brilla. Vam entrevistar al marit de la cholita, que no volia surtir a la foto...
Los cartoneros, alguns a peu altres amb carro, s'organitzen per recollir les sobres de la ciutat... Sta. Fe, a la conca del riu Paranà, pateix inundacions periòdiques, que deixa a molts sense casa, i les barriades o "villas" creixen, amb les posteriors conseqüències...
Riachuelo, arravales, panaderos, prostituas, marineros, tascas, malevos, pizza y tangos. En las ciudades con puerto siempre pasarán tantas cosas... Caminito coloreado y el Río de la Plata... plateado!